Udka w sosie orientalnym

Udka w sosie orientalnym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Marynata orientalna

  • odrobina przyprawy do kebaba lub gyrosa

  • 1/2 cytryny

  • sól

  • pietruszka

  • bulion

    1/5 szklanki
  • udka z kurczaka

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka przekroić na połówki. Obgotować w wodzie doprawionej Vegetą ,solą i pieprzem. Po obgotowaniu posypać przyprawą do kebaba, wystudzić po czym dokładnie posmarować marynatą. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie udka smażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy lekko się podsmażą, wlać bulion (może być ten z obgotowanego mięsa), dodać trochę pietruszki, 3 plasterki cytryny,2 łyżki soku z cytryny. Wszystko razem dusić około 30 minut. Między czasie przewracać mięso na drugą stronę. Gotowe udka ja podaję z ryżem i sałatką z ogórka i cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

08.12.2010 16:24
Ten sos jest dobry.

rosik93

15.07.2010 16:40
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat