Zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • cebula

    2 szt
  • kiełbasa podwawelska

    300 g
  • pieczarki

    300 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • ser żółty

    300 g
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

    do smaku
  • fasola

    1 puszka
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i lekko podgotować, przestudzić i pokroić w plastry. 1 część ziemniaków ułożyć na wysmarowanej blasze.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z cebulą.
Pieczarki i cebulę wrzucić do miski, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną i przepłukaną fasolę, natkę, pokrojoną w plastry wędlinę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wszystko wyłożyć na ziemniaki.
Przykryć farsz drugą częścią ziemniaków, posypać żółtym serem i papryką.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

23.09.2013 17:09
pyszna zapiekanka

magdziorka6

18.08.2012 18:57
warto spróbowć

magical66

08.10.2011 21:35
rewelqacja

Sarenka

08.08.2011 21:21
Lubie takie ziemniaczane smaakowitosci :)

IZABELA29

18.07.2011 11:01
jeszcze nie robiłam ale może kiedyś ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat