Rajska pierś w mango

Rajska pierś w mango

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z piersi kurczaka

    4 pojedyncze
  • dojrzałe mango

    1 duze
  • migdały płatki

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 płaska łyżeczka
  • curry

    1/2 łyzeczki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • sos chili

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka obsmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i ugotować do miękkości. Wyjąć z garnka i trzymac w cieple. Mango obrać ze skórki, usunać pestkę i drobno pokroić. Włożyć do bulionu. Dodać migdały i curry, gotować do momentu aż mango się lekko rozgotuje. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 2-3 łyżkach zimnej wody, dodac do sosu z mango, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Każda pierś pokroić na plastry, polać sosem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariposas

19.07.2012 15:12
wygląda smakowicie

Grazyna0211

25.08.2011 15:02
ale delicje-pycha!

anemon

07.07.2011 07:09
Ciekawie sie zapowiada, egzotycznie i smacznie.

agnieszka189

02.01.2011 15:41
fantastycznie egzotyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat