Grillowany bakłażan z twarożkiem i kiełkami

Grillowany bakłażan z twarożkiem i kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • sól

  • śmietana

    3 łyżki
  • twaróg

    1 kostka
  • kiełki rzodkiewki

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki następnie solimy .Po ok 10 min płuczemy plastry bakłażana myjemy z soli ,osuszamy i grillujemy . Twaróg dusimy widelcem ,solimy dodajemy śmietanę i mieszamy . Twarożek chłodzimy . zimny nakąłdamy na ciepłego bakłażana ,posypujemy kiełkami rzodkiewki i ozdabiamy koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwa643

11.07.2012 07:57
polecam na grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat