Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowo wiśniowy
Białka z 3 jaj ubić, dodać mąkę, cukier, żółtka i proszek do pieczenia i miksować wszystko razem. Na koniec dodać czekoladę z masłem i dokładnie wymieszać. Wstawić do piekarnika na 180 st na 35min.
Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem 3 łyżek żelatyny i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Wziąć trzepaczkę i ciągle mieszając dodawać do letniej galaretki serek homogenizowany. Odstawić do lodówki na 20 min (uważając by galaretka całkowicie nie stężała).
Pomarańczę i grapefruita obrać i pokroić w kostkę wrzucić do miseczki tak by spłynął z owoców cały sok którym na końcu polejesz ciasto.
Ciasto przekrój na pół. Spód wsadź z powrotem do blaszki, połóż pomarańcze i grapefruity i zalej galaretką. Zakryj górną częścią ciasta, ponakuwaj ją i polej sokiem z owoców. Odstaw na noc do lodówki.