Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki
1 kg
sól
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Farsz:
cebule
2 sztuki
pieczarek
20 dag
natka pietruszki
natka
sałata
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
musztarda
Sklep Prymat
obtoczenie:
jajko
2 sztuki
mąki
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki

Kroki postępowania

1
Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
Krok 1 - Zrazy z karkówki foto
2
Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie.Na wierzch ułożyć liść sałaty.Zawinąć i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Zrazy z karkówki foto
3
Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.
Krok 3 - Zrazy z karkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 22.06.2015 08:18
smaczne zrazy Ci wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak