Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rukola z jajkami - w śmietanie

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola
1 op.
śmietana
kilka łyżek
majonez
1 łyżka
szczypiorek
mały pęczek
Sklep Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
cukier
do smaku
sok cytrynowy
do smaku
koper
mały pęczek
musztarda
do smaku
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z jajkami - w śmietanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać - pokroić w kostkę lub utrzeć na najgrubszej tarce.
Posiekać koeprek i szczypiorek.
Rukolę opłukać i osączyć w wirówce do sałaty.
Śmietanę połączyć z majonezem i musztardą - doprawić cukrem, sokiem z cytryny, solą czosnkową i białym pieprzem.
Do rukoli dodać rozdrobnione jajka, szczypiorek i koperek - polać sosem i wymieszać.

Podawać do dań z grilla oraz jako samodzielną sałatkę np. na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.07.2012 08:39
Zapraszam do przeglądania moich przepisów - pewnie każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak