Chleb zapiekany z mozzarella

Chleb zapiekany z mozzarella

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 l mleka

  • 60 dag sera mozzarella

  • 2 szklanki gotowego sosu pomidorowego

  • 1 łyżka masła

  • parmezan starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb kroimy na kromki i moczymy w mleku.Układamy je następnie warstwami w nasmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym.Każdą warstwę chleba polewamy sosem pomidorowym ,posypujemy oregano i przykrywamy plastrami sera mozzarella.Ostatnią warstwę nie posypujemy serem .Jajka ubijamy z parmezanem ,pieprzem ,solą i posiekaną natką pietruszki lub koperku.Warstwy chleba polewamy przygotowaną masą jajeczną i posypujemy startymi wiórkami zimnego masła. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

09.05.2013 20:41
robimy podobnie, jest pyszny :)

caralajna

27.08.2012 13:51
w smaku troszkę jak pizza, mniam :)

olkaaa

22.03.2012 11:12
super

Grażyna13

01.02.2012 10:41
Super :)

ben-ka

01.06.2011 08:47
macie rację - prosto,szybka a najeść sie mozna:)

barbara11561

10.05.2011 13:37
Pyszny:)

Jolanta40

28.09.2010 08:17
proste i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat