Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z makiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
twaróg
150 g
mleko
5 łyzek
olej
6 łyżek
cukier
1/3 szkl
cukier waniliowy
1 op
Sklep Prymat
mąka
2 szkl
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
masa makowa
mak
1 1/2 szkl
mleko
2 szkl
cukier
1/3 szkl
masło
2 łyżki
jajko
1 szt
Budyń o smaku waniliowym
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem

Ciasto- Twaróg zmielić, rozmieszać z mlekiem, olejem, cukrem i solą, i cukrem waniliowym, dodać szklankę maki następnie wymieszać, resztę mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do masy twarogowej, zagnieść ciasto, następnie rozwałkować wyłożyć na blachę, lekko podwijając brzegi. Masa Makowa- Sparzony i zmielony mak zagotować ze szklanka mleka, cukrem i masłem, jajko roztrzepać z proszkiem budyniowym i resztą mleka, następnie dodajemy do masy makowej, wymieszać, zagotować, pozostawić do ostudzenia, masę wykładamy na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.01.2013 15:02
Pyszne
Wafelek2601 03.01.2013 14:43
Bardzo dobre
Wafelek2601 03.01.2013 14:43
Bardzo dobre
Wacław 21.07.2012 09:55
pycha,coś dla mnie !
Motorek 18.07.2012 11:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak