Polędwicę najpierw pokroić w plasterki grubości 1\2 cm . Do miseczki wsypujemy sól , sos sojowy , wódkę i imbir , wymieszać te składniki aby się połączyły, wkładamy mięso do tej mieszanki i tak zostawiamy na 30 minut . W tym czasie jajko roztrzepać z 1 1\2 łyżki wody , wsypać mąkę pszenną i ubić na jednolite ciasto. Słoninę kroimy na cienkie plastry . Mięso zanurzamy najpierw w cieście , obkładamy słoniną potem układamy na desce , przycisnąć dłonią . Olej mocno rozgrzać . Resztę wody 1 1\2 łyżki wymieszać z mąką ziemniaczaną , dodać do pozostałej ilości ciasta, wymieszać. Mięso obłożone słoniną zanurzyć w cieście i kładziemy już na rozgrzany głęboki tłuszcz , smażymy tylko 4 minuty , zwiększamy płomień i smażymy jeszcze 3 minuty. Powinno nabierać złotego koloru . mięso wyjmujemy łyżką cedzakową , odsączamy z oleju , przekładamy na deskę przekroić na połówki jednym uderzeniem np. tasaka lub bardzo ostrym nożem układamy na gorącym półmisku , ładnie dekorujemy natka pietruszki .