Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa magia smaku
Krem:
400 ml mleka,
3 błyskawiczne kaszki truskawkowe Mleczny Start,
60 dag truskawek,
20 dag margaryny,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
2 łyżki cukru pudru.
Kaszki zalać gorącym mlekiem, ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrami i kaszką. Delikatnie wymieszać z drobno pokrojonymi truskawkami. Masą przełożyć krążki ciasta.
Wierzch:
1/2 l kremówki,
2 śmietan-fixy,
3 łyżki cukru pudru,
10 dag truskawek,
60g płatków migdałowych.
Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Posmarować wierzch i boki tortu. Płatki podprażyć na suchej patelni, obsypać boki ciasta. Udekorować truskawkami, perełkami cukrowymi i miętą.