Pikantna zupa jarzynowa

Pikantna zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożonka chińska

    450 g
  • makaron ryżowy wstążki

    1 opakowanie
  • kostka sojowa

    10 szt
  • kostki rosołowe drobiowe

    2 szt
  • przyprawa curry

    1 płaska łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    mielony do smaku
  • sos chili

    1/2 łyżeczki
  • kapusta pekińska

    1 poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kostki sojowe zalać gorącą woda i odstawić na 10 minut. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz mrożonkę chińska. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. W tym czasie odcedzić kostki sojowe i pokroić w paski szerokości ok 1 cm. Do zupy dodać kapustę pekińska oraz pokrojoną kostkę sojową, przyprawić całość curry i sosem chili, gotować jeszcze 5 minut. Posolić do smaku. Odstawić z ognia, dodać przygotowany wcześniej makaron ryżowy, wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

24.05.2012 22:29
co to są te kostki sojowe? jakaś niedouczona jestem:(

olkaaa

30.01.2012 07:59
bardzo fajna

dianix

24.01.2012 21:27
pikantne zupki lubi?:)

dianix

24.01.2012 21:27
pikantne zupki lubi?:)

Grazyna0211

24.08.2011 17:31
zupa pierwsza klasa!

monika154

26.07.2011 09:21
pycha

anemon

30.06.2011 08:30
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat