Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
8 strąków
ryż
1/2 szkl.
pieczarki
20 dag
olej
3 łyżki
jajko
2 szt
ser żółty
25 dag
czosnek
2 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bulion
1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Paprykę umyć , przeciąć w pół , usunąć gniazda nasienne. Ryż zalać osolonym wrzątkiem - 5 min odcedzić. Pieczarki umyć posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju, osolić. Wymieszać z ryżem i jajkami. Chwilę smażyć, dodać starty ser, sól i pieprz i zmiażdżony czosnek. Farszem napełnić strąki papryki, ciasno ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, podlać 1 szklanką bulionu i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 05.08.2012 21:45
uwielbiam faszerowane papryki
safcia 05.08.2012 21:45
uwielbiam faszerowane papryki
safcia 05.08.2012 21:45
uwielbiam faszerowane papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak