Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryby opiekane w zalewie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
cebula
1/2 kg
oliwa
1 szkl.
woda
1 l
ocet
1/2 szkl.
cukier
1/2 szkl.
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
ketchup pikantny
1 szkl.
przecier pomidorowy
1/2 słoika
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
do panierki
jajko
do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
filet z mintaja
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby opiekane w zalewie

Fileta osolić, opanierować w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć. Cebulę zeszklić na oliwie pod przykryciem. Wodę, ocet, cukier, sól zagotować i dodać ketchup, przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Do zalewy wkładamy usmażone ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 16.08.2012 09:16
ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak