Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik Zibiego

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier wanilinowy
2
cukier puder
10 łyżek
jaja
7
mąka
4 szklanki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier
1 szklanka
margaryna
200 g
kakao
3 łyżki
śmietana
4 łyżki
aromat waniliowy
1
budyń śmietankowy
1
ser biały
1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Zibiego

Łączymy 1szklankę cukru z proszkiem do pieczenia, mąką, margaryną, śmietaną i 4 jajami i z kakao. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ser miksujemy z trzema jajkami, cukrem waniliowym, aromatem, cukrem pudrem i dodajemy budyń śmietankowy. miksujemy na gładką masę. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą rozwałkowujemy i wykładamy na spód blachy. Nastepnie wykładamy masę serową i ponownie ciasto. Możemy z pozostałej 1/3 zrobić kruszonkę lub zetrzeć na tarce. Sernik pieczemy 1godz i 15min w temperaturze 180stopni. Z blachy wykładamy dopiero po ostygnięciu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 04.03.2013 00:13
smacznie wygląda:)
malaczarna23 30.08.2012 09:49
wygląda bardzo smacznie
Hanna5 04.08.2012 20:29
super!
Andysz 19.06.2012 19:47
Rewelacyjny;)
Andysz 19.06.2012 19:47
Rewelacyjny;)
Kamila/kami007 18.06.2012 23:39
smakowicie wygląda
Rafał10 18.06.2012 20:45
wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak