Przepis i sposób przygotowania na: sernik na śnieżkach
2 warstwa:
zółta galaretkę rozpuszczamy w szklance wody( gdy lekko stężeje) ubijamy 1 śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę kawę inkę i cappuccino- miksujemy chwile by składniki się połączyły. wylewamy na biszkopty;
3 warstwa
2 śnieżki ubijamy i dodajemy do niej ser, cukier waniliowy, cukier miksujemy do uzyskania gładkiej masy. w międzyczasie przygotowujemy żelatynę gdy ostygnie a masa będzie gładka dolewamy ja powoli i chwile jeszcze miksujemy. wylewamy na masę cappuccino
4 warstwa zielona galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i postępujemy tak jak z zółta gdy lekko stężeje ubijamy śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę i gotowa masę wylewamy na wierzch.
5 warstwa:
2 czerwone galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i gdy przestygną i lekko zaczną się ścinać wylewamy na sam wierzch.
sernik gotowy ja dodatkowo ozdobiłam go bita śmietana
pyszny na upalne dni słodkość sernika z delikatna nuta cappuccino
smacznego