Barszcz z warzywami

Barszcz z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraków

    70 dag
  • cebule

    2
  • fasoli

    20 dag
  • ziemniaków

    40 dag
  • ogórek

  • pomidor

  • śmietany

    4 łyżki
  • masła

    łyżka
  • posiekanego koperku

    2 łyzki
  • sól, pieprz

  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości, odcedzić.

Buraki starannie wyszorować, włożyć do wrzącej wody, ugotować do miękkości. Ostudzić, obrać, utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać z łupin, posiekać, włożyć do rondla z rozgrzanym masłem i lekko poddusić. Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, osolić, ugotować do miękkości.

Jabłka umyć, obrać, starannie wykroić gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z fasolą i burakami. Zupę zagotować, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wlać śmietanę, dodać koperek. Na talerzach ułożyć pokrojony ogórek i pomidor, zalać gorącym barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat