Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gotowane udka w panierce z orzechami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 szt
musztarda
1 łyzeczka
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szkl
mąka pszenna
1/2 szkl
olej do smażenia
masło
2 łyżki
przyprawa kucharek
1/2 łyżeczki
orzechy laskowe
2 mielone
udka z kurczaka
4 (gotowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane udka w panierce z orzechami

Z ugotowanych udek z kurczaka zdjąć skórę, mięso osuszyć. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z musztardą i przyprawa kucharek. Osuszone mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Kłaść panierowane udka na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.10.2013 20:12
Apetyczne.
sara1 08.02.2013 22:37
fajnie zrobione
kate.500 20.06.2012 11:18
pyszna panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak