Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Blok kakaowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku
500 g
margaryna
200 g
cukier
2 szkl
herbatniki
1 paczka
kakao
5 łyżek
rodzynki
100 g
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Blok kakaowy

Zagotować pół szkl wody z margaryną i aromatem, zdjąć z ognia, wsypać mleko z kakao, rodzynkami i pokruszonymi herbatnikami, wymieszać.
Masę włożyć do keksowej formy, zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak