Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

cebularz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
3 szklanki
woda letnia
1 szklanka
drożdże
4 gramy
olej
3 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
cukier drobny
1 łyżeczka
cebula
6 sztuk
kminek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sezam
2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cebularz

Mąkę przesiewamy i łączymy z solą,wodę podgrzewamy lekko,wsypujemy cukier i rozpuszczamy w niej drożdże. Wlewamy do mąki oraz dodajemy 3 łyżki oleju. Zarabiamy ciasto. Cebule obieramy i kroimy w pół plastry,wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając aż nabierze złotego koloru. Doprawiamy do smaku. Ciasto które lekko nam podrosło rozwałkowujemy i kroimy dowolne kształty. Brzegi każdego z nich posypujemy kminkiem lub sezamem a na środek układamy cebulowy farsz. Tak przygotowane cebularze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 17 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 25.06.2012 23:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak