MOSTEK WOŁOWY Z CHRZANEM

MOSTEK WOŁOWY Z CHRZANEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mostek

    80 dag
  • chrzan tarty

    4 łyżki
  • śmietana

    0,5 szkl
  • sól

    do smaku
  • włoszczyzna

  • tłuszcz

    2 łyżki
  • marchew

  • pietruszka

  • por

  • seler

  • tarta bułka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W osolonej wodzie ugotować włoszczyznę z mięsem. Chrzan wymieszać ze śmietaną i pokryć nim mięso ułożone na półmisku, polać stopniowo gorącym tłuszczem i posypać bułką tartą, po czym półmisek wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec, aby bułka się zrumieniła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat