Doradca Smaku

MOSTEK WOŁOWY Z CHRZANEM

no-image

Informacje

  • Rodzaj posiłku Obiad
  • Czas przygotowania Szybko
  • Koszt przygotowania Średni
  • Kaloryczność Niska
  • Liczba osób 3-4
  • Rodzaj kuchni polska
  • Wegetariańskie Nie
  • Na grilla Nie

Sposób przygotowania

W osolonej wodzie ugotować włoszczyznę z mięsem. Chrzan wymieszać ze śmietaną i pokryć nim mięso ułożone na półmisku, polać stopniowo gorącym tłuszczem i posypać bułką tartą, po czym półmisek wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec, aby bułka się zrumieniła.

Składniki

  • mostek 80 dag mostek 80 dag
    Lubię Nie lubię
  • chrzan tarty 4 łyżki chrzan tarty 4 łyżki
    Lubię Nie lubię
  • śmietana 0,5 szkl śmietana 0,5 szkl
    Lubię Nie lubię
  • sól sól
    Lubię Nie lubię
  • włoszczyzna włoszczyzna
    Lubię Nie lubię
  • tłuszcz 2 łyżki tłuszcz 2 łyżki
    Lubię Nie lubię
  • marchew marchew
    Lubię Nie lubię
  • pietruszka pietruszka
    Lubię Nie lubię
  • por por
    Lubię Nie lubię
  • seler seler
    Lubię Nie lubię
  • tarta bułka tarta bułka
    Lubię Nie lubię