Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami
100 g orzechów włoskich,
10 okrągłych biszkoptów,
2 łyżki zarodków pszennych,
100 g masła
Do dekoracji:
Polewa czekoladowa gorzka ,
perełki srebrne,
świeże truskawki
spód: zmiksować w szatkownicy blendera Triblade biszkopty, orzechy, dodać masło, zarodki pszenne, wymieszać i wylepić dno tortownicy i schłodzić w lodówce
masa czerwona: Truskawki zmiksować w szatkownicy blendera. galaretkę rozpuścić w 150 ml wrzącej wody, ostudzić i połączyć z musem truskawkowym, wyłożyć na spód.
Masa biała: śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami twaróg, a następnie 2 op.żelatyny fix deserowej przygotowanej wg opisu na opakowaniu. Białą masę wyłożyć na masę truskawkową. Powierzchnię pokarbować specjalną wkładką i schłodzić w lodówce.
Na powierzchni sernika ułożyć połówki truskawek. Polewę rozpuścić w gorącej wodzie, odciąć brzeg opakowania i udekorować sernik wg uznania, dodatkowo udekorować sernik srebrnymi perełkami.