Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłecznik

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
500 g
masło
250 g
cukier
150 g
jajko
2 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jogurt naturalny
1/2 szkl
mąka ziemniaczana
3 łyżki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
jabłko kwaśne
1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Jabłka obieramy i kroimy na cienki plasterki. Następnie mieszamy z jogurtem, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier, jajka i zagniatamy ciasto. Wsadzamy na ok godz do lodówki a potem wykłądamy na blachę. Na wierzch ciasta kładziemy przygotowane jabłka. Wsadzamy jabłecznik do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 50 min. Po upieczeniu posypujemy wierzch cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak