Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie ciasto z galaretką i truskawkami
8 łyżek oleju
3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
3 jajka
5 łyżek wody
1,5 łyżeczki proszku od pieczenia
1 łyżka kakao
Upiec ciemny biszkopt. Żółtka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać po łyżce oleju i wody. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem i upiec. Po upieczeniu zdjąć papier. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mleko ubić na wysokich obrotach z cukrem pudrem pod koniec wlać zimną żelatynę. Wylać na upieczony biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Na mleczku układać równo truskwaki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do stężenia.