Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

frykaz z jajkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby
45 dag
margaryna
1 łyżka
mąka
1 łyżka
śmietana
3 łyżki
rosół
½ szklanki
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
cukier
jajko
8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: frykaz z jajkami

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na plasterki. Grzyby oczyścić, obrać, pokroić, podsmażyć na tłuszczu. Rosół wymiesza ć ze śmietaną i mąką, zalać grzyby, doprawić kwaskim i cukrem. Na koniec do sosu dodać jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 03.08.2012 10:45
mmm
BozenA 03.08.2012 10:45
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak