Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie
1,3 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 żółtka
1,5 łyżki cukru
1/2 kostki margaryny "Kasi"
1 cukier waniliowy
Z podanych składników zagnieść ciasto, jak na makaron. Rozwałkować i wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Ser zmielić. Żołtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Stopniowo dodawać ser. Ucierać. Dodać rodzynki, mąkę i budyń. Nadal ucierać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Wymieszać. Wylać masę na blaszkę z ciastem kruchym. Wyrównać, widelcem zrobić wzorki. Piec około 1 godziny w temp. 170 stopni.