Zapiekana wątróbka

Zapiekana wątróbka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z drobiu

    0,5 kg
  • keczup

    40 g
  • słonina

    150 g
  • sól i pieprz

  • mleko

  • cebula

    150 g
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • ser żółty

    100 (twardy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno posiekać.
Słoninę pokroić w kostkę, częściowo stopić.
Wątróbkę umyć,zalać mlekiem, odstawić do lodówki na godzinę.
Przekroić większe kawałki na pół.
Do stopionej słoniny dodać cebulę i wątróbkę, usmażyć, skropić winem, poddusić.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Wątróbkę polać keczupem, posypać solą i pieprzem.
Wierzch posypać startym serem.
Zapiec

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

21.08.2012 21:04
ciekawy pomysł

Betka

29.05.2012 16:37
mniam mniam;))

Rafał10

27.05.2012 22:21
fajny przepis, warty wypróbowania:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat