Śliwki w occie

Śliwki w occie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki najlepiej węgierki

    1 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • cynamon mielony

    1 płaska łyżeczka
  • goździki całe

    1 płaska łyzka
  • ocet

    1/2 6%
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyc, usunać pestki, ułożyć ciasno w przygotowanych słoikach. Z cukru, octu i przypraw ugotować syrop, gorącym zalać słoiki i od razu zamknąć. Słoiki pasteryzować przez 20 minut. Odstawic na conajmniej 2 tygodnie. Po tym czasie śliwki sa gotowe do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

02.05.2012 16:47
robię w occie ale bardziej skomplikowaną metodą - Twoja jest o wiele prostsza:}

Grazyna0211

11.08.2011 10:25
super są takie śliwki

anemon

13.06.2011 07:39
Warto zrobić takie śliwki.

eli_555

05.02.2011 22:44
Też lubię takie śliweczki.

magical66

02.10.2010 12:21
ja tez nie pestkuje sliwek

Ewa104

28.09.2010 20:23
Ja nie pestkuję, ale robię z własnych śliwek.gdzie nie ma \"niespodzianek\".A lubię bardzo i same i jako dodatek do potraw.

misia53

24.07.2010 17:27
Bardzo lubię takie śliweczki i wolę od całych bo wiem ,że nie posiadają \"mięska\"

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat