Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cykoria

    2 kg
  • masło

    80 g
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    200 g
  • cytryna

    1 szt
  • żółty ser starty

    100 g
  • SÓL, PIEPRZ, GAŁKA MUSZKATAŁOWA

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cykorię umyć,osuszyć i pokroić na kawałki ok 1.5cm.Dusić w maśle z odrobiną soku z cytryny,aż się zarumieni,Gdy zmięknie,posypać łyżką mąki i dokładnie wymieszać. Dodać śmietankę,1/3 sera i wymieszać.włożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia,posypać resztą sera,dodac wiórki z masła i zapiec do zarumienienia w 220 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

08.10.2012 08:32
ciekawy przepis

Margo1

19.08.2012 11:29
też nie jadłam takiej zapiekanej

babcia

09.07.2012 15:09
nie jadłam

Ela20

29.01.2011 20:26
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat