Przepis i sposób przygotowania na: UDKO Z SOSEM
sOS;
1 sztuka papryka,
1 sztuka cebula duża,
5 łyzek ocet,
1 łyżeczka mąka ziemniaczana,
5 łyżek cukier,
1 łyżeczka ocet,
5 łyżek ketchup mały ostry,
3/4 szklanki woda,
2 plasterki ananas,
Dużą cebule kroimy w kostkę grubszą., rozgrzewmy patelnie z olejem,Papryrkę czerwoną , oczyszczoną z gniazd nasiennych ( zeby sos nie był gorzki), kroimy w grubsza kostkę -wrzucamy do woka cebulę i paprykę
2-3 plasterki ananasa, kroimy w kkostkę i dodajemy do woka. Dodajemy gdy cebula będzie już zeszklona. Do oddzielnej miseczki dodajemy 5 łyżek octu białego i 4 łyżki cukru- mieszamy i dodajemy do woka Mieszamy. Następnie dodajemy sok z puszki z ananasa do woka i 1 łyżkę. Mieszamy. Dodajemy 4-5 łyżek ketcchupu. Wszystko mieszamy
. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę octu.