Surówka z modrej kapusty

Surówka z modrej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • niedużej czerwonej kapusty

    0,5 główki
  • cytryny

    1 plaster
  • sól

  • pieprz

  • cukru

    odrobina
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy nożem. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Skrapiany sokiem z plasterka cytryny i dolewany trochę oliwy. Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia na jakieś dwie godziny. A jeszcze lepsza jest następnego dnia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat