Ryż smażony z warzywami

Ryż smażony z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożonki do dań chińskich

    0,5 opakowania
  • sos sojowy

  • kurkuma

  • curry

  • sok z cytryny

  • jajko

  • pieprz

  • oliwa

  • ryż

    torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy - będzie mial ładny, żółty kolor.



Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamu mrożone warzywa i przesmażamy aż zmiękką. Dodajemy trochę sosu sojowego, sok z cytryny, pieprz i curry. Dusimy do miękkości.



Jak warzywa będą już miękkie, to wrzucamy do nich ryż i chwilę smażymy cały czas mieszając. Następnie zgarniamy na jedną stronę patelni. W puste miejsce wbijamy jajko i szybko je roztrzepujemu z odrobiną sosu sojowego. Jako można tez roztrzepać wcześniej w misce i wlać na patelnię. Jak jajko zacznie się ścinać, to mieszamy je z ryżem. Po kilku minutach ryż jest gotowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat