Racuszki

Racuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    0,5 kg
  • świeżych drożdży

    50 g
  • cukru

    1-2 łyżki
  • letniego mleka

    0,5 szkl
  • jajko

    1
  • olej

    do smażenia
  • tabliczki czekolady

    0,5
  • lody waniliowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1) Mąkę przesiej, dodać szczyptę soli. W kopczyku zrób wgłębienie.
2) Wkrusz drożdże, zasyp je cukrem i zalej połową szkl letniego mleka. Odstaw na 10-20 min
3) Dodaj resztę mleka i jajko
4) Wymieszaj i odstaw na około 1,5 godz
5) Smaż na złoty kolor z obu stron
6) Polej rozpuszczona czekoladą

Podawaj gorące z kulką lodów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat