Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drożdżowe ślimaczki

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1/2 kg
mleko
300 ml
cukier
15 dag
Kasia
20 dag
drożdże suche
1 opakowanie
masa
Kasia
2 łyżki
cynamon
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier brązowy
6 łyżek
jajko
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaczki

Mąkę przesiać, dodać cukier, drożdże oraz jajko. Dodajemy ciepłe mleko i roztopioną Kasię. Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30-40 minut.

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy go roztopioną Kasią i posypujemy cynamonem wymieszanym, z cukrem, zwijamy ciasto w rulon, kroimy go na około 2 cm krążki i układamy na blaszce.

Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 16.07.2011 23:49
fajne te ślimaczki :)
PaniMISIOWA 23.05.2011 19:31
fajniutkie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak