Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    3 łyżki
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • żelatyna

    2 łyżki
  • woda

    3/4 szkl
  • kremówka

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawkową galaretką rozpuścić w 2 szkl wody, schłodzić, pokroić w kostkę. Brzoskwinie odsączyć na sitku, pokroić w kostkę.

Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy, chłodzimy i wlewamy do śmietany, dokładnie mieszamy dokładając kostki galaretki i brzoskwinie. Wstawiamy ciasto do lodówki.

Wierzch polewamy galaretką cytrynową zrobioną wg przepisu na opakowaniu, ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

19.06.2011 10:26
pycha

ZEWA

14.12.2010 23:07
u mnie to się nazywa śmietanowiec

Ewa104

15.10.2010 09:36
Pyszności!

Kate131

14.07.2010 10:46
sernik bez sera?przepis fajny tylko inaczej bym go nazwała:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat