Przepis i sposób przygotowania na: Finger food - mini babeczki wytrawne
Finger food to przekąski, do których nie potrzeba dodatkowych talerzyków. Mini babeczki wytrawne zjadamy bezpośrednio z ręki.
Z tym przepisem przygotujesz kruchy spód oraz dwa rodzaje pysznego nadzienia. Pięknie udekorowane i znakomite w smaku mini babeczki wytrawne pokochają wszyscy goście!
KRUCHE CIASTO:
Składniki na ciasto posiekać dokładnie nożem, następnie szybko zagnieść, owinąć w folię, wstawić do lodówki na ok 30 minut. Po wyjęciu wylepić ciastem foremki na mini babeczki, piec w temp 170 stopni ok 12-15 minut - aby były delikatnie rumiane.
PASTA ŚRÓDZIEMNOMORSKA:
Do miseczki wrzucić miękkie masło, starty parmezan, posiekaną drobno bazylię, pietruszkę i orzechy, połączyć składniki. Gotową pastą wypełnić babeczki (najlepiej przez szprycę), udekorować listkami pietruszki i kawałkami orzechów.
FARSZ II:
Seler obrać, zetrzeć na tarce na małych oczkach, jabłko pokroić na cienkie, małe słupki, ugotowane jajka posiekać drobno, orzechy również drobno posiekać, połączyć składniki w miseczce, dodać sok z cytryny, majonez, przyprawić solą, pieprzem - wymieszać. Łyżeczką nakładać farsz na babeczki, udekorować plasterkami rzodkiewki.