Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka i jajko, cukry waniliowe oraz sól. Wymieszać łyżką, dolać ciepłe mleko oraz olej. Na koniec dodać mąkę. Dokładnie zagnieść ciasto i uformować je w kulę. Ułożyć w misce, przykryć ściereczką i razem z miską wstawić do drugiej, większej miski, napełnionej ciepłą wodą. Odstawić na 1/2 godz. do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę o wym. 37x42cm. Rabarbar obrać, umyć, pokroić w kostkę i oszuszyć na durszlaku. Wyłozyć na ciasto, lekko docisnąć.
Kruszonka:
250 g margaryny,
20 dag cukru,
czubata szkl. mąki,
5 dag wiórków kokosowych.
Składniki połączyć, palcami zagnieść kruszonkę, posypać nią ciasto. Piec ok. godz. w temp. 180st. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.