Morele w occie

Morele w occie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    1 kg
  • miód

    2 łyżki
  • cukier

    2 szklanki
  • ocet

    150 ml
  • goździki

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • woda

    0,3 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele opłukać, osączyć na sicie i wyjąć pestki. Z cukru, korzeni i szklanki wody zagotować syrop.Na wrzący syrop wrzucić morele i krótko ugotować na niezbyt ostrym ogniu, odstawić do ostudzenia.Po 2 godzinach usmażyć morele na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsając rondlem, aż staną się szkliste, wtedy dodać do nich miód i ocet, krótko zagotować.Gorące wyłożyć do słoików, zakręcić

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

27.12.2012 20:46
fajne

iknkirke

29.09.2011 09:46
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat