Szaszłyki drobiowo-warzywne

Szaszłyki drobiowo-warzywne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • dymka

    4 szt
  • marynata do kurczaka

  • marynata staropolska

    3 łyżka
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • marynata do warzyw

  • oliwa z oliwek

    3 łyżek
  • czosnek

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki drobiowo-warzywne
Dzień przed grillem marynujemy kurczaka i warzywa w następujący sposób.

Oczyszczone mięso kroimy w niewielką kostkę.

Marynatę staropolską rozrabiamy z oliwą i zalewamy kurczaka.

Przykrywamy pojemnik i wkładamy na noc do lodówki.

Paprykę kroimy w kostkę, cukinię w półplasterki a dymkę w plasterki.

Warzywa marynujemy w oliwie wymieszanej z przyprawami.
Krok 2 - Szaszłyki drobiowo-warzywne
Na następny dzień na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie wszystkie składniki.
Krok 3 - Szaszłyki drobiowo-warzywne
Układamy na tacce do grillowania i kładziemy ją na rozgrzanym ruszcie.

Grillujemy około 25 minut od czasu do czasu przekręcając.

Najlepiej smakują z musztardą francuską.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jagoda5913

16.09.2015 00:07
piękne szaszłyki

Grazyna0211

13.09.2015 16:15
świetne szaszłyki

Anna133

16.07.2013 13:22
wyglądają obłędnie

motylwe

05.05.2012 16:00
świetne i pyszne

halina55

04.05.2012 14:38
Super

sylwia / sytofala

04.05.2012 11:16
apetyczne kolorki

Paweł10

04.05.2012 10:52
pięknie wyglądają :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat