Przepis i sposób przygotowania na: Teraz Polska!!
Truskawki (zostawić 2-3 do dekoracji) zasypać 2 łyżkami cukru, podgotować, dodać sok z cytryny i 4 łyzki żelatyny, ostudzić i zmiksować blenderem.
Jogurt wymieszać z pozostałym cukrem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej iliści wody, dodać do jogurtu.
Półokrągłą miskę wyłożyć folią spożywczą, na niej ułożyć plasterki truskawek, delikatnie wlać masę jogurtową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na nią wlać masę truskawkową i ułożyć ciasto biszkoptowe lekko dociskając, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu odwrócić miskę, delikatnie wyjąć ciasto i ściągnąć folię.
SMACZNEGO
Wg uznania można dodać więcej lub mniej cukru.