Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane bryndzą z orzechami

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt.
bryndza
120 g
cebula dymka ze szczypiorkiem
2 szt.
orzechy włoskie
100 g
majonez
2 łyż.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
ogórek
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane bryndzą z orzechami

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję w lekko osolonej wodzie na twardo ok. 7 minut, studzę, obieram i każde przekrawam wzdłuż na połowę. Następnie wyjmuję żółtka z połówek jajek, przekładam je do miseczki i rozgniatam widelcem. Do roztartych żółtek dodaję bryndzę, drobniutko posiekaną cebulkę i orzechy, mieszam. Na koniec dodaję majonez i dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem, mieszam.
Krok 1 - Jajka faszerowane bryndzą z orzechami foto
2
Białka jajek napełniam przygotowanym nadzieniem.
Krok 2 - Jajka faszerowane bryndzą z orzechami foto
3
Każdą połówkę jajka ozdabiam kawałkiem włoskiego orzecha. Układam na półmisku z wgłębieniami na jajka. Dekoruję plasterkami ogórka.
Krok 3 - Jajka faszerowane bryndzą z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.01.2014 16:36
Pomysłowy farsz
Zoso 22.08.2012 23:54
apetycznie wygląda
Habibi 05.08.2012 00:21
uwielbiam bryndzę :)
fijolek91 28.04.2012 13:37
tez takie robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak