Puchate pierożki z cukinią

Puchate pierożki z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • cukinie

    3
  • jajko

  • ser mozarella

    150 g
  • ząbek czosnku

  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto farncuskie rozmrozić lub przygotować. Cukinię umyć, osuszyć. Pokroić w cienkie paseczki. Smażyć przez 5-10 minut z dwiema łyżkami oleju , ząbkiem cząsnku i szczyptą soli, Czosnek wyjać. Cukinię przełożyć do miski i dodać jajko, pokrojoną w kostkę mozzarellę. dobrze wymieszać. przyprawić do smaku solą lub pieprzem. Z ciasta wyciać prostokąty o wielkosći ok. 12x6 cm. Na każdym kawałku ciasta kłaść łyżeczkę farszu z cukini. skleić brzegi i ułożyć na blaszce, wstawić do rozgrzanego piekarnika. Pic 15 minut w temperaturze 200 C, aż do zarumienienia się

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

24.10.2011 07:36
z cukinią nie jadlam jeszcze

iknkirke

30.08.2011 20:00
muszę wypróbować przepis

Grażyna13

13.09.2010 12:44
To musi być pyszne :)

mamusia1

11.09.2010 15:13
muszę je wypróbować bo przepis jest zachęcający!

Łucja1

10.09.2010 18:51
pracochłonne ale jaki wspaniały efekt?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat