Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino
Z białek ubić sztywną pianę, powoli dodawać cukier, szczyptę soli i dalej ubijać. Dodać żółtka i razem ubić. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz oliwą. Przełożyć na blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 min.
Masa:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać serki i mleko w proszku, lekko wymieszać. Krem podzielić na 3 części.
Kawę rozpuścić w dwóch szkl. przegotowaniej wody, zostawiając kawę do posypania wierzchu.
Biszkopt przekroić na dwie części. Spód nasączyć kawą, wyłożyć jedną część kremu i równo rozsmarować. Na krem układać biszkopty nasączone w kawie. Na biszkopty położyć drugą część kremu i przykryć drugą częścią biszkoptu.Nasączyć kawą. Rozsmarować 3 część kremu. Wierzch posypać pozostałą kawą cappuciino (proszkiem).
Smacznego!