Twarożek Eli

Twarożek Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • cebulki dymki-szczypior

    2 sztuki
  • maślanka lub śmietana

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • twaróg

    275 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twarożek rozgnieść widelcem.Dodać maślankę i rozetrzeć łyżką na gładką masę.Dodać czosnek(jeżeli jest świeży to rozetrzeć go z dodatkiem soli),sól,pieprz,cukier i wymieszać.Umyty szczypior drobno pokroić,rzodkiewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodac do twarogu.Dokładnie wymieszać.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat