Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Aromatyczna fasolka w pomidorach

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
500 g
pomidory
1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
2 łyżecz.
cukier
1 łyżecz.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna fasolka w pomidorach

Fasolkę szparagową myję, obcinam końcówki i kroję w trzycentymetrowe kawałeczki. Przekładam fasolkę do garnka z wodą, dodaję sól i cukier do smaku i gotuję na niewielkim ogniu aż fasolka będzie ugotowana ale nie rozgotowana. Pomidory myję, sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję w kosteczkę. Przekładam do rondla i duszę aż trochę odparuję płyn. Dodaję sól, pieprz i cukier do smaku oraz zioła. Mieszam dokładnie. Sos pomidorowy łączę z ugotowaną fasolką szparagową i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak