Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajka faszerowane salami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
10 szt.
salami
15 dag
ogórki konserwowe
3 szt.
koperek
1 łyżka
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
keczup
1 łyżka
chrzan
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
majonez
1/2 łyżeczki
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane salami

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, przekrój je na pół. Wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
Salami, ogórki pokrój na bardzo drobno. Koperek posiekaj. Salami, ogórki i koperek utrzyj z żółtkami. Dodaj musztardę, chrzan, keczup oraz tyle majonezu, aby masa była gęsta. Przypraw solą i pieprzem.
Masę nakładaj łyżeczką na połówki jajek. Ułóż je na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 12.04.2012 14:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak