Przepis i sposób przygotowania na: tort dwulatki
łączmy cukier, wode sok z cytryny, takim poączem polewamy każdy biszkopt.
Dzem pozeczkowy jako pierwszy wykladamy na biszkopt, wczesniej skraplamy biszkopt.
MAsa I
Orzechy jedne i drugie ( 6 sztuk laskowych) wyjmujemy ze skorupek. Siekamy nożem.
Następnie cukier karmelizujemy i mieszamy z orzechami włoskimi i laskowymi juz posiekanymi. Dodajemy nastepnie śmietanę, 3 łyżki miodu. Wszytsko gotujemy około 1-2 minut, musimy ciągle mieszać. Mase odkladamy by wystygła, następnie masę wykaldamy na biszkopt tortowy.Przykrywamy biszkoptem.
Masa II
Budyń krówkowy przyrządzamy wg. opisu na opakowaniu. Gotwy budyń odstawiamy do wystudzenia. JA teraz wystawiłem na balkon ;) Zimny budyń miksujemy mikserem na gładką masę. Następnie dodajemy kostkę margaryny. Miksujemy dalej by budyń połaczył się z margaryną, nie powinno byc grudek. Orzechy rozbijamy Dodajemy je do masy- rozdrobniune, poprzez posiekanie ich nożem. Wszystko meiszamy, Masa gotowa do tortu. Na wierzch ,masy wykaldamy brzoskwinie z puszki.Przykrywamy biszkoptem.
Masa III
Budyń przyrządzamy wg opisu na opakowaniu. NAstępnie odstawiamy go do wystygdnięcia. Wystygnięty zaczynamy miksować tak około 4 minut, stopniowo potem dodajemy margarynę i miksujemy na jednolitą masę. NAstępnie dodajemy wiorki kokosowe- ilosc zalezy od nas, ale pamiętamy by nie przesadzić. Wykladamy na biszkopt kolejny. Przykrywamy kolejnym.
Z pozostałej nam masy obklejamy boki toru, i posypujemy wiókami kokosowymi. Na wierzch ozdabiamy listkami, kwiatkami z oplatka, wczesniej zaś robimy wzorek dookoła tortu, ja za pomoca strzykawy, gdzieś zgubiłem odpowiednie do tego narzędzie. Smacznego.
Tort należy do tortów słodkich