Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Klopsy mielone z burakami po szwedzku

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki mielonej
250 g
ugotowanego buraka
1/2 szt
jajko
1 szt
śmietany 16%
1 łyżka
ziemniak (ugotowany)
1 szt
cebula
1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
ogórek konserwowy
1 szt
tłuszcz do smażenia
2 łyżki
sól i pieprz
do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone z burakami po szwedzku

Ziemniak zgniatamy, a buraka ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Mieszamy z mięsem mielonym. Ogórek ucieramy na tarce i dodajemy do masy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego z szynki. Formujemy klopsiki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 29.03.2012 19:25
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak