Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dip z cytryny i zielonym groszkiem

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny
150 ml
mrożony groszek
300 g
cytryna
1 szt
majonez
4 łyżki
natka pietruszki
1 pęczek
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z cytryny i zielonym groszkiem

Groszek ugotowany w osolonej wodzie i ostudzić.Cytrynę wyszorować sparzyć i zetrzeć z niej skórkę.Następnie wycisnąć sok z cytryny.Wystudzony groszek zmiksować dodać jogurt moajonez,skórkę z cytryny i sok i razem zmiksować.Posolić i dodać natkę piepruszki.Całość wymieszać.Dip doskonale nadaje się do sałatek i surówek.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.06.2011 00:17
uwilbiam dipy
gusia1000 19.05.2011 18:31
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak